Je leert allerlei gerechten en drankjes maken en serveren. Je leert het mensen naar hun zin maken in een restaurant, brasserie of hotel met de nieuwste gastronomische trends en technieken. Een groot deel van het lespakket is praktisch gericht.
Finaliteit:
Arbeidsmarktgerichte finaliteit
info
Zeer praktischgericht leren. Voorbereidend op de arbeidsmarkt, Se-n-Se of graduaatsopleiding.
Type:
Duaal
info
Opleidingsvorm waarbij je les op school combineert met leren op de werkvloer.
Duaal leren?
Je combineert het beste uit twee werelden, leren op school en op de werkvloer. Dit betekent dat je twee dagen leert op school en drie dagen op de werkvloer.
Je week is opgedeeld in 3 componenten:
algemene vorming
specifiek gedeelte school
specifiek gedeelte werk
Wil je meer weten over duaal leren? Alle algemene informatie vind je op de pagina van duaal leren.
Wat leer je in deze opleiding?
In de opleiding kok duaal worden je vaktechnische vaardigheden verdiept en uitgebreid. Je creëert gerechten die passen bij de wensen van je klanten en denkt mee over de samenstelling van de kaart. Je leidt de keuken en staat in voor de administratie en organisatie. Je zorgt voor een goede werksfeer en het vlotte verloop van de service. Je houdt toezicht op veiligheid en hygiëne. Je zet je in om constant de kwaliteit van het werk en de gerechten te verbeteren en de voorraden te beheren.
Je werkplek situeert zich in alle takken in de horeca, o.a. kok inrestaurants, in tavernes,..
Profiel
Je bent flexibel, een harde werker en stressbestendig.
Je kan een team (bege)leiden.
Je bent communicatief vaardig.
Je hebt zin voor verantwoordelijkheid en een kritische blik.
Dan ben je absoluut welkom! We geven je een overzicht van de Arcadiascholen die deze opleiding aanbieden. Maak gerust even kennis via onderstaande links.
Bij Arcadia zetten we bewust in op een gevarieerd studieaanbod. Neem dus zeker een kijkje naar onze andere opleidingen. Er valt nog heel wat te ontdekken.